A mid-century freestanding butcher's block. Perfect as a kitchen island. Ready for everyday use.
Made of solid stained beech and elm wood. Straight-lined frame on 4 industrial castors with a rectangular base, consisting of square timbers connected by a bar and frame. The heavy, solid 22 cm (8.66 inch) thick worktop lies on top.
Dimensions
Height: 94 cm / 37 inch.
WIdth: 125.5 cm / 49.4 inch.
Depth: 53.5 cm / 21.06 inch.
Height of the frame without top: 71.5 cm / 28.14 inch.
Since the Middle Ages, the profession of butcher has been one of the most respected and lucrative occupations. This was often reflected in their high-quality furniture. Even back then, the first butcher's blocks were made with a top consisting of many individual squared pieces of hardwood set on edge in a frame to ensure a work surface that was as robust as possible. The principle remains the same to this day.
This freestanding model from the middle of the 20th century still bears witness to the quality of these rare pieces. After decades of use, the worktable now shines in new splendour following its refurbishment. Placed in a kitchen, it is both practical and of enormous decorative value.
Restored ready to use (top glued out in places; surface sanded without destroying the original patina and then resealed; new metal castors fitted in an industrial look).
The piece of furniture can be transported in 2 parts (table top and
Un bloc de boucherie autonome du milieu du siècle dernier. Parfait comme îlot de cuisine. Prêt pour un usage quotidien.
Fabriqué en hêtre et orme massif teinté. Cadre droit sur 4 roulettes industrielles avec une base rectangulaire, composée de bois carrés reliés par une barre et un cadre. Le plan de travail lourd et solide de 22 cm d'épaisseur est posé dessus.
Dimensions de la table
Hauteur : 94 cm.
Largeur : 125,5 cm.
Profondeur : 53,5 cm.
Hauteur du cadre sans le dessus : 71.5 cm / 28.14 inch.
Depuis le Moyen Âge, la profession de boucher est l'une des plus respectées et des plus lucratives. Cela se reflétait souvent dans leurs meubles de haute qualité. Déjà à l'époque, les premiers billots de boucherie étaient fabriqués avec un plateau composé de plusieurs pièces de bois dur équarries et posées sur chant dans un cadre, afin de garantir une surface de travail aussi robuste que possible. Le principe est resté le même jusqu'à aujourd'hui.
Ce modèle indépendant du milieu du 20e siècle témoigne encore de la qualité de ces pièces rares. Après des décennies d'utilisation, la table de travail brille aujourd'hui d'un nouvel éclat suite à sa rénovation. Placée dans une cuisine, elle est à la fois pratique et d'une grande valeur décorative.
Restaurée et prête à l'emploi (plateau recollé par endroits ; surface poncée sans détruire la patine d'origine puis rebouchée ; nouvelles roulettes en métal pour un look industriel).
Le meuble peut être transporté en 2 parties (le plateau et les roulettes)
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